At last: On Track again!

Jack’s laatste keer in zijn Formule Ford was tijdens de Pinksterraces, een behoorlijke tijd geleden. Zijn tijd wordt momenteel vooral in beslag genomen door zijn opleiding tot verkeersvlieger aan de KLM Flight Academy. Deze week is er toch wat tijd om nog een (voorlopig laatste?) keer te vlammen op een circuit.

Concentration

Concentratie…

Dinsdag 9 augustus werd er een succesvolle dag getest op Zandvoort. In drie sessies van 70(!) minuten kon Jack weer wennen aan zijn bolide. Hoewel hij direct relatief rap was, kwam hij toch nog tekort op de allersnelsten. “Het was echt weer even zoeken naar de uiterste limiet. Dat wil zeggen: remmen, sturen en accelereren met gebruik van de volle 100% van de beschikbare grip. Halverwege de tweede sessie was ik waar ik wezen wilde. Voor de derde sessie hebben we toen opnieuw nieuwe banden gemonteerd.”

Uiteindelijk kwam hij minder dan een halve seconde tekort op de allersnelste tijd van de dag. Jack was daarmee zeker tevreden: “Zolang niet gereden en dan zo snel alweer met de top meekunnen: not bad. Die kwalificatie a.s. vrijdag gaat wel goed komen en dan ga ik er zaterdag en zondag eens goed voor zitten.”

Hugenholtz entry

Hugenholtz entry

Woensdag en donderdag zit Jack weer in de schoolbanken. Op donderdag is hij om 10 uur klaar waarna hij spoorslags naar het circuit van Assen gaat. Daar wordt die dag de Racing Against Cancer race day gehouden. Jack gaat met een Dodge Viper het circuit op waar hij vorig jaar zijn eerste Formule Ford wedstrijd won. “Dit is echt heel mooi om te mogen doen. Ik krijg de Viper van Jack Boers mee om de kinderen te kunnen laten ruiken aan het racen. Doet er niet toe hoe hard het gaat regenen: we gaan er een onvergetelijke dag voor de kids van maken!”

Viper

De Dodge Viper waar Jack mee op Assen zal rijden