Paasraces Part 2: WOW…

Op tweede Paasdag rijden de eenzitters hun derde en laatste race. Wat een show, spanning en sportief spektakel: een klassieker!

Jack leading 8 consecutive laps.

Jack rijdt de eerste acht van in totaal 11 ronden voortdurend aan de leiding.

Volle tribunes en dikbezette duinen: ruim 25.000 mensen genieten op Paasmaandag van een prachtig spektakel. Absolute showstopper was de derde Formule Ford race van dit weekend. Mensen letterlijk op de banken voor vier jonge honden die, volgens de algemene overtuiging, allemaal als winnaar mogen worden gefêteerd! Deze race werd na afloop door iedereen beschouwd als de mooiste in vele jaren.

Omrop Fryslân heeft Jack gevolgd op vrijdag. Een korte impressie met interviews vindt u hier vanaf 13:30.

Jack heeft opnieuw een superstart en spuit van P3 naar de koppositie. Er ontstaat direct een treintje van vijf bolides, die als aan een touwtje door de duinen knallen. Achter Jack wordt volop gestreden en er zijn veel positiewisselingen. Wanneer Florie spint, blijven er nog vier jonge honden over. En deze vier gaan iedereen een onvergetelijke race presenteren. Na acht ronden onafgebroken aan de leiding te hebben gelegen, heeft Jack een klein gaatje kunnen slaan. Door de gevechten achter hem, heeft hij niemand meer in zijn slipstream zitten. “Het gaatje was over twee ronden langzaam groter geworden en met nog twee ronden te gaan dacht ik echt dat ik ze voor kon blijven. Toen reed daar ineens een achterblijver geweldig in de weg…” Jack moet in Bosuit helemaal van zijn gas om de achterblijver te ontwijken. Daardoor kunnen de achtervolgers het gat direct dichten en met een surplus aan snelheid weten ze Jack ook eenvoudig te verschalken. In de laatste ronde raakt leider Schothorst kort met zijn wielen in het gras en valt terug naar P4. De sprint naar de finish is ongemeen spannend en brengt de toeschouwers letterlijk op de banken. Jack: ”Schouten frommelde hem naast Van Splunteren en ik dacht dat ze elkaar van de baan zouden rijden. Dat gebeurde nét niet en ik kon nog heel dicht bij hen komen. Ik moest echter genoegen nemen met opnieuw een derde plek. Okay, een mooie podiumplaats, maar zonder de achterblijver had het wel eens een topresultaat kunnen zijn.” Op de streep is het verschil tussen de eerste twee achtduizendste(!) seconde. Jack zit daar vlak achter op 0,18 seconde van de winnaar.

Close finish...Close Finish…

Terugkijken doet Jack met gemengde gevoelens: “De fout in de kwalificatie is er eentje die ik eigenlijk niet mag maken. Dat gaat me ook nooit meer overkomen, dat kan ik je verzekeren. Tijdens de races heb ik goed gepresteerd en de schade, puntenverlies t.o.v. de concurrentie, redelijk weten te beperken. Ik sta nu derde in de titelstrijd, maar er komen nog heel wat races. Tijdens de Pinksterraces zal ik er helemaal staan en gaan we voor opnieuw een absolute topprestatie. En een mooi resultaat volgt dan vanzelf!”

Podium Race 3

Podium Fun...Foto’s met dank aan autosport.nl: Chris Schotanus, Peter Kühl en Bart Buijs.